InspiratieFilms Ventana, La
InspiratieFilms.nl

Ventana, La

Kun je in vrede afscheid nemen?

Ventana, La
7.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode01.209
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Op = Op; nog 5
La Ventana

In La Ventana luistert de bedlegerige landheer Don Antonio luistert naar de zinderende middagzon die de lucht buiten zijn raam doet wervelen. Hij hoort de stemmen en geluiden van het leven in het huis. Alles is zoals het moet zijn voor de tachtigjarige Antonio op de laatste dag van zijn leven. Hij wacht op zijn zoon, een gevierd pianist, die hem na afwezigheid van vele jaren op komt zoeken. Hij laat de oude familiepiano voor hem stemmen. Alles moet perfect zijn. Er zal een toast zijn met een speciale champagne die de afstand tussen hun zal overbruggen. Maar eerst moet Antonio wachten. Hij keert terug naar het raam, hij kijkt naar buiten en ziet het licht en leven, het verleden en heden, terwijl hij de toekomst voelt.

De geliefde Argentijnse filmmaker Carlos Sorín richt zijn camera opnieuw op de kleine verhalen van het leven, op de menselijkheid achter de mensen. La Ventana werd geselecteerd voor het Internationaal Film Festival van Toronto 2008.

De productie is mooi verzorgd. Rustige cameravoering, warme kleuren en vaak schitterende composities geven het minutieus opgezette verhaal extra zeggingskracht. Is er een mooiere plek om te sterven dan landerig Argentinië? Het is een verademing zo’n gevoelige, essayistische film te ervaren die veel ruimte geeft aan de kijker. La Ventana is als een wijd openstaand raam met uitzicht over een eindeloos landschap. Je weet precies waar je staat, maar je kunt kijken zover de horizon reikt. - Film Totaal


Trailer van La VentanaOverige informatie

Lengte: 85 minuten
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review